Schweizer Grand Prix Design 2019 Voor Rosmarie Baltensweiler

De Swiss Grand Award voor Design wordt uitgereikt aan individuele ontwerpers die op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan de nationale en internationale bekendheid van de Zwitsers Design traditie.

Eén van de winnnaars van dit jaar is Rosmarie Baltensweiler.

De basis van het design oevre van Rosmarie is de Type 600. Dit is een vloerlamp, ontworpen voor eigen gebruik, begin jaren 50. Dit ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook tegelijkertijd robuust en fexibel. 
De Type 600, die aanvankelijk alleen voor vrienden werd geproduceerd werd al snel geleverd aan Möbelhaus Wohnbedarf. Vervolgens nam de internationale meubelzaak Knoll de lamp op in zijn assortiment. In 1956 heeft Le Corbusier een modelappartement met een Type 600 ingericht. Een jaar later werd het toegevoegd aan de collectie van het München Design Museum Die Neue Sammlung. 

Dit succes van de Type 600 vormde de basis voor het familiebedrijf Baltensweiler, waar nu al meer dan 60 jaar lampen worden geproduceerd. Rosmarie als interieurontwerper en haar man Rico, ingenieur, bundelden hierin hun krachten. 

Na het overlijden van Rico in 1987 hebben de kinderen Gabriel en Karin een belanrijke rol in het bedrijf gekregen. Rosmarie is echter altijd betrokken gebleven. 

Onder haar leiding heeft Baltensweiler altijd haar eigen design gecombineerd met de laatste technieken wat betreft verlichting. In de loop van de jaren is gebruik gemaakt van HALO, TL, en LED.

Daarnaast is ze trouw gebleven aan de Zwitserse ambachtelijke traditie in staalbewerking. En tenslotte heeft kwaliteit altijd voorop gestaan.
En dat is zeker een prijs waard!

Unifit vindt deze prijs van harte verdiend, en is trots dat we de lampen van Rosmarie aan kunnen bieden aan onze klanten. 

Meer lezen over Baltensweiler? Lees hier

Contact

  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.