Unifit Blog: over lichtarchitectuur, lichtdesign en design armaturen. 

Kent u Fins design?

Fins design is een onderdeel van Scandinavisch design maar het heeft een eigen stijl Deze stijl wordt gekenmerkt door een ambachtelijke aanpak, streven naar harmonie, respect voor het materiaal, minimalisme en eenvoud. Hierdoor is het tijdloos en past het in ieder interieur.

Het is de moeite waard om eens te kijken hoe deze stijl eigenlijk ontstaan is. 

"Anour is my faith: I just did not know it at the time"

Arash Nourinejad studeerde aan de School voor architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie . Zoals velen had hij tijdens de crisis problemen om werk te vinden. Uiteindelijk ging hij als interieurontwerper aan de slag bij een Deense keukenfabrikant. Terwijl hij daar werkte kreeg hij zijn eerste idee voor de lamp.

Hygge

Het deense 'hygge' is een begrip aan het worden in de design wereld. Hoewel dit woord vaak vertaald wordt met 'gezelligheid' is dat niet wat het betekent. Het komt dichterbij ons woord 'koestering'. De Engelsen vertalen het wel met 'soothing the senses'.

Geen lichtdesigner? Een gemiste kans voor uw interieur!

Wat een interieurarchitect wil bereiken is bekend: ruimtes die aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de klant. Ruimtes van goede kwaliteit, waar mensen zich prettig in voelen en waarin ze optimaal functioneren.

Hier komt veel bij kijken. De ruimte moet tot leven worden gebracht met inrichtingselementen; vormen kleuren en texturen, en moet daarna perfect aansluiten bij de beleving én de functionaliteit die de klant wenst.