De veelzijdigheid van Buschfeld rails in beeld

Buschfeld rails voelen zich over thuis. Dat laten we zien door te kijken naar het moderne Les Halles  en een barok paleis. 

Ingo Maurer: verwondering als inspiratie 

Ingo Maurer was een unieke lichtdesigner die humor creativiteit en elegantie combineerde met ambachtelijkheid en kwaliteit. Dat leverde lampen op die zorgen voor een glimlach. 

Om die reden was en is hij een bron van inspiratie voor Unifit.  We tonen op deze pagina een paar van zijn meest unieke lampen.

Hiernaast zie je de Lucellino. Dit is  een extravagante en unieke lamp met vleugels van ganzenveren. 

De Lucellino roept het voorjaar op, vogels, vrijheid, het luchtruim. Inspiratie voor een tijd dat we dat zelf even niet kunnen doen!

Bouwen met licht - naar menselijke maat

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. 

Fins design: een eigen stijl

Fins design is een onderdeel van Scandinavisch design. Deze stijl wordt gekenmerkt door een ambachtelijke aanpak, streven naar harmonie, respect voor het materiaal, minimalisme en eenvoud. Hierdoor is het tijdloos en past het in ieder interieur. 

“Mijn geloof is Anour, alleen wist ik dat toen nog niet”

Arash Nourinejad studeerde aan de School voor architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie . Uiteindelijk ging hij als interieurontwerper aan de slag bij een Deense keukenfabrikant.
Terwijl hij daar werkte kreeg hij zijn eerste idee voor de lamp.

Geen lichtdesigner? Een gemiste kans!

Wat een interieurarchitect wil bereiken is bekend: ruimtes die aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de klant. Ruimtes van goede kwaliteit, waar mensen zich prettig in voelen en waarin ze optimaal functioneren. Hier komt veel bij kijken. 

Baltensweiler: Zwitserse kwaliteit en ambachtelijke creativiteit gecombineerd: 

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Hygge

Het deense 'hygge' is een begrip aan het worden in de design wereld. Hoewel dit woord vaak vertaald wordt met 'gezelligheid' is dat niet wat het betekent. Het komt dichterbij ons woord 'koestering'. De Engelsen vertalen het wel met 'soothing the senses'.