Het geheim:zo combineert u creativiteit met kwaliteit in design

003

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Hoe combineer je creativiteit, die voortkomt uit plezier, vrijheid, betrokkenheid en persoonlijk inzicht, met kwaliteit, die voortkomt uit strakke afspraken, standaarden en controles? Dat is een vraagstuk waarvan wij denken dat de zwitserse lampenfabrikant Baltensweiler het heeft opgelost. 

De basis is onafhankelijkheid. Baltensweiler is een kleine onafhankelijke producent. Het is ook een familiebedrijf. 60 Jaar geleden gesticht door Rico en Rosmarie Baltensweiler wordt het nu beheerd door hun kinderen en kleinkinderen. In die 60 jaar heeft het bedrijf een eigen stijl en aanpak ontwikkeld.

Vervolgens is er de ambachtelijke traditie. Baltensweiler staat in Luzern, op de plek waar tradtioneel een hoge kwaliteit staal werd geproduceerd. De Baltensweiler lampen worden nu vanuit die traditie, met hetzelfde staal, ambachtelijk geproduceerd: handmatig, kleinschalig, stuk voor stuk en met veel aandacht. En tenslotte is er de zwitserse precisie: aandacht voor detail die niet wordt opgelegd, maar deel uitmaakt van de traditie. 

Binnen Baltensweiler werken de vakmensen en de creatieve mensen dagelijks samen om de ontwerpen te realiseren. Samen controleren zij iedere stap van het productie traject met zwitserse precisie, zodat het uiteindelijke product perfect is: mooi, functioneel, origineel en opvallend om de juiste redenen. Een lamp van Baltensweiler is van hoge kwaliteit, een bron van dagelijks plezier en.. een statement. Je ziet ze niet snel over het hoofd! 

Meer weten? 

Baltensweiler logo 600x200

Hygge

648c5446a8330fb86c231d0db1cac1f7

Het deense 'hygge' is een begrip aan het worden in de design wereld. Hoewel dit woord vaak vertaald wordt met 'gezelligheid' is dat niet wat het betekent. Het komt dichterbij ons woord 'koestering'. De Engelsen vertalen het wel met 'soothing the senses'.

Hygge gaat over het gebruiken van je zintuigen om te genieten van je omgeving, en dan speciaal van de mooie kleine dagelijkse dingen. Zo wordt het dagelijks leven iets waarin je je in thuis voelt, in plaats van iets waar je aan wilt ontsnappen.

Dat maakt Hygge zo belangrijk in het deense design. Vanuit deze visie verdient ieder item in je dagelijkse omgeving de aandacht van een designer. Deens design beperkt zich daarom niet tot meubilair en gebruiksvoorwerpen, maar besteed ook aandacht aan deurgrepen en wandcontactdozen. Doordat alles samenkomt in één geheel ontstaat de sfeer van ontspannen genieten waar het om gaat. 

Deens design is functioneel: vorm en functie vallen samen. Minimalistisch: er zijn geen storende overbodige details. Transparant: items vallen weg in het interieur, en dragen daarmee bij aan het geheel.
Deens design heeft daarom oog voor detail en kwaliteit. Het gaat uit van natuurlijke materialen, als hout, metaal en wol die prettig rustig en natuurlijk aanvoelen. Door het kleurenpalet rustig te houden en eerder texturen te combineren dan kleuren, ontstaat een warme rustige sfeer.

En hierin is verlichting essentieel. De basis voor deze verlichting is natuurlijk licht: kaarslicht of haardvuur. Waar dat niet mogelijk is zijn er gelukkig de deense lighting designers. Zij zorgen voor het licht dat de juiste sfeer realiseert. Door de juiste lichttinten te gebruiken ondersteunen zij de beleving van rustig ontspannen genieten. 

Binnen deze traditie horen de lampen van Anour. De productie gebeurt handmatig ambachtelijk en op bestellling, Vorm en functie vallen samen: er zijn geen overbodige details. De texturen (hout, koper) zijn belangrijk. LED technoloigie zorgt voor een warme indirecte  lichtbron. De lampen zijn eenvoudig aan te dimmen zodat ze precies de juiste lichtval en lichtintensiteit leveren.

Dit alles samen maakt Anour lampen speciaal, en een bijdrage aan het leven van alledag. Ze brengen het juiste licht op de juiste plek.

 Meer weten? logonyt grey

Succesvolle workshop Casambi

workshopcasambi

 

Casambi, het systeem waarmee je je verlichting eenvoudig kunt bedienen via telefoon of tablet,
is iets wat je moet zien en beleven. 

Afgelopen maandag hebben we daarom, bij restaurant de Berenkuil, drie workshops gehouden.
Hierbij hebben we een kleine 70 mensen over Casambi geïnformeerd.
Ze hebben kunnen spelen met de modules, en het systeem.

Het programma bestond uit een diapresentatie waarin het ontstaan van Casambi word verteld,
de achtergrond van het programma wordt toegelicht, (hoe en waarom)
en het systeem stap voor stap wordt uitgelegd.

Daarna was er telkens een praktische demonstratie door Thorsten Stamm van Casambi. 
De reacties waren zeer positief!

Hebt u interesse in Smart Lighting? Voor u zelf of voor uw klanten?
Wij sturen u graag een uitnodiging!

Ja ik ontvang
graag een uitnodiging
voor de volgende 
Casambi Workshop. 

Meljac: de puntjes op de i van uw interieur

Er zijn van die dingen waar niet veel mensen aandacht aan besteden. Kleine dingen die niet opvallen. Maar die je toch dagelijks ziet of gebruikt. En die juist daardoor toch gaan tellen. Juist met aandacht voor die details onderscheidt de professional zich. Doordat ook die details zijn opgenomen in het geheel voelt de ruimte rustig, prettig. Er is niets dat stoort. Alles werkt mee.

Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt; alles moet kloppen. En daarom leveren wij niet alleen de grote oplossingen (lampen, smartlighting software) maar ook kleine.

Daarvoor leveren we bijvoorbeeld producten van Meljac. Schakelmateriaal zoals u dat nog nooit hebt gezien. Een stukje design dat u of uw klant dag in dag uit zullen zien en gebruiken, en dat telkens weer een momentje van plezier op zal leveren. Origineel ontwerp, ambachtelijk gerealiseerd. 

Mogen we u nog wat voorbeelden laten zien? Klik hier:

Wat een mesh is en waarom u het als licht designer wilt hebben..

jj ying 236821 unsplashAls u wilt dat uw smartlighting  het allerbeste uit uw ruimtes haalt, dan moet deze het het op de eerste plaats doen. Daar gaat het nogal eens fout, omdat veel Smart Lighting oplossingen kwetsbaar zijn. Zoekt u een robuuste oplossing? Dan zoekt u iets met mesh technologie.

Een mesh is een netwerk waarin de onderdelen elkaar helpen. Eén van de bekendste voorbeelden ervan is het internet. Er is niet één computer die alles dirigeert, maar alle onderdelen helpen elkaar, om de weg te vinden en informatie door te geven. Is er één even te druk? Dan neemt de rest het signaal over. Daarom is 'het internet nooit offline!

Dat concept kunt u nu ook gebruiken voor uw verlichtingsinstallatie. Iedere lamp is een punt in het netwerk,en alle lampen communiceren met elkaar. Geen kwetsbare routers, die soms uitvallen, geen storende of verstoorde wifi..
Gewoon bluetooth, in een netwerk. Gewoon: bluetooth mesh! 

Meer weten? Neem contact op!

 

  • 1
  • 2