"Anour is my faith, I just didn’t know it at the time."


“Mijn geloof is Anour, alleen wist ik dat toen nog niet”  Een korte geschiedenis van de design lampen van Anour.

Start ANOUR tafelmodel klein

Arash Nourinejad studeerde aan de School voor architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie . Zoals velen had hij tijdens de crisis problemen om werk te vinden. Uiteindelijk ging hij als interieurontwerper aan de slag bij een Deense keukenfabrikant.

Terwijl hij daar werkte kreeg hij zijn eerste idee voor de lamp. “ik werkte aan meubilair. Toen er een bed klaar was realiseerde ik me dat er veel materiaal over was. Ik besloot dat te gebruiken om een lange rechte lamp te maken, en hing die boven het bed. Toen ik de lamp voor het eerst geinstalleerd zag liet ik mezelf lachend op de grond vallen van blijdschap. Ik vertelde mijn vrouw dat het me niet zou verbazen als de lamp het design icoon zou worden, in plaats van het bed!”

Arash kreeg de kans om zijn A series te exposeren op de meubelbeurs Blickfang in Kopenhagen in november 2012. Het I model kreeg het meeste aandacht van het publiek en werd in de volgende jaren het meest succesvolle product van het bedrijf.

X MODEL EN Y MODEL

Met veel materiaal over en veel vraag naar meer verschillende modellen voor huis en kantoor, Anour begon met het ontwikkelen van twee nieuwe modellen die Y en X genoemd werden. Deze werden gepresenteerd op de Design Beurs in Milaan.
Anour richtte zich steeds meer op zijn kernwaarden, duurzaamheid en minimalisme. Vandaar uit ontwikkelde Arash een hele serie armaturen. Zo kon hij inspringen op de vraag van zijn klanten naar exemplaren van unieke materialen, met verschillende groottes. Al snel opende hij zijn eigen workshop in Copenhagen.

Snoerloos, en de X en Y modellen

Na drie jaar ontwikkelen kon Anour zijn lampen zonder snoer leveren. De stroom werd geleverd via de stalen draden waar de lamp ook aan werd opgehangen. Beetje bij beetje werd deze technologie toegepast op alle hanglampen
Op de Maison & Objet Fair in Parijs werden vervolgens het G model en het U model geïntroduceerd. Het G model is geschikt voor indirecte en directe verlichting van hoge ruimtes.. Het U model is geschikt voor accent verlichting, bijvoorbeeld van een kunstwerk.
Toen volgden de vloerlampen .”Ik wilde altijd al een vloerlamp ontwerpen, dus ik paste de Divar lamp aan tot wat nu het F model is. “ zegt Arash.
In 2017 werd de eerste tafellamp geïntroduceerd. Deze werd T model genoemd. Rond dezelfde tijd werd hout voor het eerst toegepast voor het I model. Het is momenteel beschikbaar in drie houtsoorten: eiken, zwart gebeitst eiken en walnoot.

Eigen showroomAnour gmodel klein

De volgende mijlpaal wordt nu het openen van de eerste eigen showroom waar alle modellen van Anour te zien zullen zijn. Dit nieuwe hoofdkwartier wordt de nieuwe creatieve omgeving voor het team van Anour. Klanten zullen niet alleen de lampen kunnen zien, maar ook het ambachtelijke productie proces.
Anour werkt nog steeds vanuit de waarden  van ambachtelijkheid, duurzaamheid, en de optimale toepassing van technologie. Dat zorgt voor een product dat de tand des tijds kan doorstaan en in de loop van de jaren alleen maar mooier wordt. Duurzaamheid wordt door Anour gerealiseerd door lampen te produceren van zo’n hoge kwaliteit dat ze een leven lang mee kunnen. omdat ze niet alleen tijdloos zijn maar ook langdurig kunnen worden gebruikt, onderhouden en gerecycled. 

Anour: eenvoud opnieuw uitgevonden, in duurzame kwaliteit. Meer weten?

logonyt grey