Net alsof u thuis bent - Casambi Smart Lighting als beveiliging

 

We kennen allemaal nolink hoang UoqAR2pOxMo unsplashg wel de ratelende tijdklok die we in een aantal stopcontacten plaatsten voordat we de reis richting onze vakantiebestemming aanvaardden. Tegenwoordig kan het ook anders / beter: met Smart Lighting. 

Kiezen voor Smart Lighting betekent namelijk niet alleen dat je je verlichting voortaan kunt aansturen vanaf smartphone of tablet. Het betekent dat je de beschikking krijgt over een heel pakket aan extra mogelijkheden om je verlichting te automatiseren. Je lampen kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om te reageren op te weinig daglicht (daglichtsensoren) of op het gebruik van de ruimte (bewegingssensoren). 

Smart lighting software kan daarnaast ook nog iets anders: reageren op tijdstippen én op dagen van de week. Hiermee kan het probleem van de tijdklok worden omzeild, dat ze zich verraadt door veel te regelmatig gedrag. Niemand doet iedere avond precies om 8 uur het licht aan. Maar de tijdklok wel en daarmee verraadt hij zichzelf. Met de Timerfunctionaliteit van je Smart Lighting kun kun je op verschillende dagen en op verschillende tijden licht aan en uit laten schakelen. Probleem opgelost! Wanneer je de timers daarbij op verschillende dagen wat laat verspringen en de starttijd koppelt aan de stand van de zon (locatiefunctie plus timer) heb je een nog beter resultaat. 
Tenslotte kan Smart Lighting reageren op onraad. Op beweging waar u een beweging verwacht bijvoorbeeld. 

Onze favoriete Smart Lighting oplossing is Casambi . Naar onze ervaring is Casambi  voorzien van alle  Smart Lighting functies die u nodig kunt hebben. Daarnaast is deze sofware.flexibel en gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.

 Meer weten? Kijk eens op https://unifit.nl/producten/casambi 

De Donya is in productie!

Anour levert vanaf nu de Donya: een fraaie sfeerlamp met een handgeblazen kap van dik zachtwit glas. De kap zit vast aan de voet met een magneet. Hierdoor kan hij gemakkelijk worden gedraaid en kunt u de lichtbundel iedere kant op richten.

De Donya past  op vele manieren in uw interieur. Hij is er in diverse uitvoeringen, zoals een tafellamp, een hanglamp en een wandlamp. Hij kan los worden geplaatst, of in een groep om een statement te maken. Iedere uitvoering is beschikbaar in geborsteld goud, geborsteld zilver of zwart.

donyavk 2   donjavk 1donya vk 3

De Donya  bestellen? Neem contact op! 
Meer over Anour? Kijk hier

Zomertip! De Zett!

 

 

 

 

 

 

De Zett USB van Baltensweiler is alles wat we van Baltensweiler gewend zijn: origineel, mooi, stevig en op een verrassende manier functioneel. De aparte vorm is licht, klein, uitvouwbaar en draaibaar.

In de kop met het formaat van een creditcard zit een lamp die sterk genoeg is om prettig bij te werken. Even te sterk? Dan kan het worden gedimd tot 30%. 

De voeding heeft een USB stekker. De ZETT kan dus op een laptop worden aangesloten, op een USB  adapter of op een powerbank. U kunt hem dus overal met u meenemen. Dat maakt deze lamp een ideale reisgenoot. Ook als de reis deze zomer niet verder gaat dan Hintergarten!

Casambi wordt een open platform voor smart lighting

Casambi heeft een API uitgebracht voor hun cloud software. In gewoon Nederlands: alle producenten die hun systemen willen laten aansluiten op de Casambi software kunnen dat nu doen. Dit geldt voor aansturing, monitoring, en beveiliging.

Hiermee wordt Casambi van één Smart Lighting oplossing steeds meer een platform waar andere oplossingen aan kunnen worden toegevoegd. Wij zijn hier heel blij mee. Neem contact op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.  

Maak kennnis met de IRIO S van Baltensweiler

IRIO S

Baltensweiler presenteert de nieuwe IRIO S. Zoals alle lampen van dit bedrijf is het een prachtig stukje vakwerk in handgevormd staal. 

irio6

Magnetisch

De IRIO vloerlamp is niet alleen heel mooi, maar ook praktisch. Hij kan eenvoudig worden versteld: de drie armatuurkoppen kunnen met behulp van de magnetische contacten (geen gereedschap nodig) naar elke plek langs de as worden verplaatst, maar ook worden gedraaid of gekanteld. Afhankelijk van de ruimte en het gebruik kan de lamp dus op verschillende manieren worden ingezet.

IRiO 2

Lens

Een extra lens biedt de mogelijkheid om de lichtbundel te concentreren, wat perfect is wanneer de lamp als leeslamp wordt gebruikt. De twee knoppen op de verbindingsstang maken het gemakkelijk om de lamp vanaf de bank te bedienen. Zowel het indirecte licht (met twee koppen) als het directe leeslicht (met één kop) kunnen afzonderlijk worden ingeschakeld of gedimd. Tijdens het dimmen past de lichtkleur zich automatisch aan: van puur wit op volle helderheid, tot een gedempt, warm kaarslicht.
De lamp heeft ook een indrukwekkend hoge CRI: > 90.

Er is een aan- en uitschakelaar geïntegreerd in de voet. zodat de lamp geen standby vermogen gebruikt als hij uit staat. Er is ook ruimte voor een kleine kabelhaspel, zodat u de kabel op de gewenste lengte kunt afrollen en vastzetten.

Irio 1

Handgemaakt 

De IRIO S wordt niet als alle ander Baltensweiler lampen met de hand gemaakt in de eigen werkplaats in Luzern. U kunt rekenen op hun ambachtelijke kennis en hun zwitserse precisie als het gaat om de kwaliteit van de lamp. 

96419841 3478560422157352 2018984616539832256 n

Red Dot

De Red Dot Award: Product Design biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor het beoordelen van hun producten. In 2020 deden ontwerpers en bedrijven uit 60 landen mee en waren meer dan 6.500 inzendingen. De juryleden beoordeelden alle inzendingen op esthetiek, materiaalkeuze, getoond vakmanschap, afwerking, ergonomie en functionaliteit.Slechts 1,2 % ontving een Red Dot Best of the Best. 

CEO Professor Dr. Peter Zec over de prijswinnaars: “Onze ervaren jury kent de Red Dot: Best of the Best alleen toe aan de meest overtuigende producten in een categorie. Daarom wint slechts een klein percentage van de ingezonden objecten deze prijs. Het is het bewijs dat elk detail van het ontwerp coherent en doordacht is. Consumenten kunnen volledig vertrouwen op de beslissing van onze experts en kunnen er zeker van zijn dat de producten van topkwaliteit zijn."

De IRIO S armatuur kwam dit jaar als overwinnaar uit de Red Dot Award: Product Design 2020 wedstrijd en won een Red Dot: Best of the Best, de hoogste onderscheiding, vanwege zijn baanbrekende ontwerp. Dit betekent dat BALTENSWEILER één van de winnaars is in de meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd ter wereld!

Op 22 juni 2020 wordt de IRIO S toegevoegd aan de tentoonstelling "Milestones in Contemporary Design" in het Red Dot Design Museum in Essen, waar alle bekroonde producten te zien zullen zijn. Vanaf die datum wordt het winnende product ook getoond op de Red Dot website en toegevoegd aan Het Red Dot Design Yearbook 2020/2021.

 reddot

 

Baltensweiler gaat over op twee wekelijkse levering

In verband met Covid-19 hanteert Baltensweiler op dit moment al het 14 daagse leverschema welke zij normaal in de zomer hanteren .Dit is minimaal tot eind augustus van kracht.De leveringen zullen in de even weken plaatsvinden.

Nieuwe Tunto prijslijst

De armaturen producent Tunto heeft een aantal prijzen aangepast en een aantal nieuwe items toegevoegd aan de lijst. U vindt hem hier

De productie van Meljac wordt weer opgestart!

Meljac, onze Franse producent van uniek hoogwaardig schakelmateriaal, laat weten dat de productie weer voorzichtig kan worden opgestart. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer ze echt weer kunnen leveren, omdat ze afhankelijk zijn van toeleveranciers. We laten het weten zodra er meer duidelijk is. 

Herinrichting van de kantoortuin : de belangrijke optie die meestal wordt vergeten.

austin distel

Het is eindelijk zo ver: de lockdown wordt versoepeld. Mensen zullen weer naar kantoor komen. Om dossiers te raadplegen, apparatuur te gebruiken, maar ook weer om elkaar te ontmoeten. Met anderhalve meter afstand. Kantoren zullen daar op aangepast moeten worden. Hoe? De anderhalve meter economie vraagt een nieuwe indeling van uw ruimtes. Minder tafels en stoelen. Minder werkplekken. meer ontmoetingsplaatsen. Veel interieurarchitecten en designers bieden daar nu oplossingen voor aan.

De plekken opnieuw inrichten is echter niet genoeg. U heeft ook een duidelijke structuur nodig in uw ruimtes, en duidelijke routes in uw gebouw. Sturing en routering zorgen ervoor dat mensen de verschillende plekken op de juiste manier zullen bereiken en gebruiken. 

Natuurlijk kunt u daarbij werken met strepen en schermen, maar dit is wellicht teveel. Uw mensen weten dat ze afstand moeten houden. U kunt ook kiezen voor 'nudging' : signalen in uw ruimtes waardoor mensen automatisch hun gedrag aanpassen. Minder storend, even effectief.

Dat kan heel goed met licht. Licht kan een route aangeven: een duidelijke lichtlijn nodigt mensen uit om deze te volgen. Mensen afweren: een niet verlichte plek zal niet gebruikt worden. Uitnodigen: een helder verlichte plek nodigt uit tot werken, sfeerlicht tot ontspannen. Verlichting wordt in veel plannen vergeten. Terwijl uw verlichting een hele effectieve tool kan zijn om uw ruimtes mee aan te passen aan de nieuwe situatie.

Verlichting is flexibel en kan eenvoudig aangepast worden. Lampen kunnen worden vervangen, gericht, of ergens anders ingezet. Van bevestigingsmateriaal tot complete lichtsystemen: waar u licht nodig heeft kan het geplaatst worden.
Door te kiezen voor Smart Lighting, het bedienen van verlichting vanaf uw smartphone, maakt u uw ruimtes nog flexibeler. Door sensoren te plaatsen hoeven mensen de lichtknoppen niet aan te raken: het licht gaat vanzelf aan. Doordat er met een klik gekozen kan worden tussen verschillende configuraties kunnen ruimtes eenvoudig worden gebruikt voor verschillende activiteiten.  Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat u hiermee niet investeert in een tijdelijke aanpassing van uw ruimtes, maar in blijvende flexibiliteit. 

Bij Unifit beschikken we over alles wat er nodig is om u hiermee te helpen. Richt u een kantoortuin opnieuw in voor uzelf of voor een klant? Colien Snaak, onze in verlichting gespecialiseerde architect, is u graag van dienst met een lichtplan op maat. 
Onze Casambi specialisten helpen u graag met een Smart Lighting oplossing. Doordat Casambi een LE Bluetooth oplossing is kan deze snel en simpel worden geinstalleerd. En mocht uw daarbij nieuwe lampen nodig hebben, kijk dan eens op onze site naar de nieuwste design armaturen van Anour, Baltensweiler en Tunto. Eenvoudig en stijlvol passen ze in ieder interieur.

Kunnen wij ergens mee van dienst zijn? Neem contact op!

De Donya is in productie!

Anour levert vanaf nu de Donya: een fraaie sfeerlamp met een handgeblazen kap van dik zachtwit glas. De kap zit vast aan de voet met een magneet. Hierdoor kan hij gemakkelijk worden gedraaid en kunt u de lichtbundel iedere kant op richten.

De Donya past  op vele manieren in uw interieur. Hij is er in diverse uitvoeringen, zoals een tafellamp, een hanglamp en een wandlamp. Hij kan los worden geplaatst, of in een groep om een statement te maken. Iedere uitvoering is beschikbaar in geborsteld goud, geborsteld zilver of zwart.

donyavk 2   donjavk 1donya vk 3

De Donya  bestellen? Neem contact op! 
Meer over Anour? Kijk hier