Thuiswerken? FEZ S!

Baltensweiler FEZ S

 

Wat is de ideale lamp wanneer je een thuiswerkplek inricht? De FEZ S! 

Deze mooie lamp van stoer Zwitsers staal is van bescheiden omvang. Maar omdat hij op meerdere manieren versteld kan worden heb je altijd precies het juiste licht waar je het nodig hebt. Een mooi staaltje praktisch design van Baltensweiler!

Meer Baltensweiler? Klik hier

 

Ga ook online met uw klanten met Skype

nick morrison FHnnjk1Yj7Y unsplash

Nu mensen thuis blijven wilt u ze misschien toch bereiken om zaken te bespreken. U kunt natuurlijk bellen, maar misschien wilt u ze dingen laten zien? U kunt dat doen via Skype.

Skype is een gratis programma waarmee u kunt bellen of, als u en uw klant webcams hebben, video chatten. Maar het unieke voordeel van Skype is dat u daarnaast uw scherm kunt delen. Dit betekent dat u uw klant mee kunt laten kijken op uw scherm. ( U kunt alleen iets laten zien, niet het scherm overnemen) 

U kunt tekeningen doornemen, of samen producten bekijken. U kunt foto's delen, handleidingen of online video's en ondertussen met uw klant praten over wat er voorbij komt.

Onderstaand een aantal tips. Het ziet er complex uit, maar u heeft het vast snel door, en na de eerste onwennigheid is het een hele gemakkelijke oplossing die u goed van dienst zal zijn in de komende periode.

Tips:

  • Veel mensen thuis = veel wifi = storingen. Heeft u een netwerkkabel? Gebruik die. Heeft u alleen wifi? Kijk eens of u een internet hub en een usb-naar-netwerk adapter kunt kopen, zodat u alsnog een vaste verbinding hebt.
  • U kunt Skype op twee manieren gebruiken: door het programma te installeren, of door een account aan te maken en in te loggen bij de online versie. De online versie is eenvoudiger in het gebruik, de geinstalleerde heeft meer mogelijkheden. Wij raden u aan zelf Skype te installeren. Uw klant kan waarschijnlijk prima uit de voeten met de online versie, wat de drempel verlaagt. Hij/zij hoeft dan immers alleen een account aan te maken.  Allebei de versies zijn gratis.
  • Hebt u geen webcam? Dan start er automatisch een gewoon gesprek in plaats van een videochat. U kunt evengoed uw scherm delen. Hetzelfde geldt voor uw klant.
  • Laptops hebben microfoons, desktops niet. U zult daar een computermicrofoontje voor moeten hebben (met draad!) U kunt deze bijvoorbeeld krijgen bij de Mediamarkt of bestellen bij allekabels.nl. Let op bij aanschaf dat het snoer lang genoeg is!
  • Zorg dat uw geluid en video goed staan voordat u begint. (Skype, instellingen, audio en video) Hier vindt u ook de mogelijkheid een testgesprek te voeren met de computer van Skype.
  • Zet uw scherm klaar voordat u begint: de informatie die u wilt delen zet u open, de rest sluit u af. Dat voorkomt ongemakkelijke beelden tijdens het gesprek.
  • Tijdens het installeren maakte u een account aan met een skypenaam. Vraag de skypenaam van uw klant op en zoek die op in Skype contactpersonen. U krijgt nu de mogelijkheid om "hallo te zeggen". Als de klant dit accepteert kan het gesprek beginnen. 

Meer informatie (en de software) vindt u hier

NB: wilt u uw eerste skype gesprek met ons voeren? U vindt ons via de skypenamen Louk Blok en Pepijn Meijer !

 

Unifit gaat online!

Om te beginnen wensen we iedereen veel sterkte in deze moeilijke periode. 

Uiteraard beperken we momenteel het fysieke contact met klanten partners en leveranciers. Om iedereen in deze periode toch van dienst te kunnen zijn gaan we de komende tijd zoveel mogelijk online. We werken aan een online bestelsysteem. Daarnaast gaan we onze workshops omzetten in webinars. 

 U bent van harte welkom om contact op te nemen als u vragen hebt of we ergens mee van dienst kunnen zijn. We zijn telefonisch en per mail gewoon bereikbaar. 

Nieuwe datum voor Light + Building

Light+Building

De nieuwe datum voor Light+Building is bekend: 27. September tot 2. Oktober 2020. Wij zijn er zeker bij. Houdt u ook alvast de datum vrij? 

De Linia : een nieuw systeem van Baltensweiler

Linia lichtsysteem boven een tafel

 

LINIjA is een hanglampsysteem in een tijdloze stijl, uitgevoerd in aluminium. Het bestaat uit een rail waaraan hanglampen en spots kunnen worden bevestigd (maximaal 10). Door de uitstekende lichtkwaliteit en kleurweergave, gecombineerd met verblindingsbescherming, is dit systeem ideaal voor tafels en toonbanken. De bijbehorende transformator is al in de rails geïntegreerd.

Flexibel

Het lichtsysteem is flexibel en daardoor zeer geschikt voor bijvoorbeeld uitschuiftafels. De spots en hanglampen kunnen eenvoudig langs de rails worden verschoven. De hanglampen zijn ook in de hoogte verstelbaar. Doordat ze niet verblinden kunnen ze hoog hangen zonder dat dat problemen geeft. De ideale hoogte is ca. 70 - 80 cm boven de tafel. De hanglampen kunnen individueel worden bediend. Een eenvoudige draai schakelt ze aan en uit. Ze beschikken over twee helderheidsniveaus (100% en 15%).

Er zijn vier verschillende raillengtes beschikbaar: 90 cm, 140 cm, 190 cm, 240 cm. Voor langere tafels kan de rail door middel van een railconnector worden verlengd. De rail kan direct aan het plafond worden gemonteerd, maar ook lager worden opgehangen.

Nieuwsgierig? Neem contact op!

Wij verwelkomen een nieuw lid van ons team!

 IMG 0878

Mogen we even voorstellen?
Pepijn Meijer!

Ons team is uitgebreid met een tweede accountmanager: Pepijn Meijer.
Pepijn komt uit de randstad maar woont momenteel in Zutphen met zijn partner. Hij past goed in het Unifit team: hij heeft net als wij een passie voor alles wat het leven mooi maakt. Hij houdt van koken, uit eten gaan en van reizen. Hij houdt ook van sport: zoals voetbal, tennis en fietsen en snowboarden.

Hij komt uit de verlichtingsbranche en kent onze producten goed: hij heeft ze jaren verkocht. Hij weet dus wat er bij komt kijken. Hij zal onze klanten graag helpen om de juiste producten te selecteren, of te assisteren met eventuele problemen: zowel logistiek als technisch. 

Pepijn is tenslotte ook goed bekend met Casambi Smart Lighting. Hij zal onze klanten dus ook op dit gebied ondersteunen. 

Wij wensen hem veel succes!

 

Te paard in het Mauritshuis: toch genieten van de tentoonstelling

Paarden in het Mauritshuis

In het Mauritshuis staat momenteel de tentoonstelling Stubbs, de man het paard de obsessie. 
Stubbs is een schilder van paarden uit de tijd van de Verlichting. Hoewel in Nederland vrijwel onbekend is Stubbs een populaire schilder in Engeland. Dat komt door zijn vakmanschap als schilder, dat tot prachtige schilderijen heeft geleid. Een andere oorzaak is zijn liefde en fascinatie voor paarden die door zijn Engelse klanten werd gedeeld.

Het uitgangspunt van Stubbs is dat je iets pas recht kunt doen als je het begrijpt. Om die reden heeft hij de anatomie van het paard uitvoering bestudeerd. Hij heeft vele paarden ontleed en de verschillende stadia van ontleding getekend. Hij heeft er zelfs een boek over gepubliceerd. 

Het is deze combinatie van liefdevolle aandacht voor het onderwerp en onberispelijk ambachtelijk vakmanschap die Unifit zo inspirerend vind. We vestigen dan ook graag de aandacht op deze tentoonstelling. U kunt ze momenteel niet bezoeken, maar we kunnen wel de inspiratie die ervan uit gaat delen. 

 

Naturalistisch én lyrisch

Zijn liefde voor paarden uit zich,naast zijn wetenschappelijke benadering, ook in zijn belangstelling en respect voor de gevoelens en gedragingen van paarden, en voor de uniciteit van elk paard. De paarden in zijn schilderijen zijn individuen en het is eenvoudig te zien wat er in ze om gaat. Dit komt doordat de lichaamstaal tot in het detail in beeld is gebracht: spierspanning, houding, oren, staart, en ogen worden allemaal minitieus geschilderd. Een belangrijke rol in het weergeven van de paarden speelt de vacht: vooral de lichtval, het spel van licht en schaduw, geeft hun vormen perfect weer. 

Dat is goed te zien aan het ontspannen 'theekransje'van drie moeders met hun veulens dat u hiernaast op de video van het Mauritshuis ziet.  

Whistleblower en Eclipse.

De tentoonstelling besteed aandacht aan twee belangrijke paarden: Whistleblower en Eclipse. Het schilderij van Whistleblower is gebruikt als cover van de catalogus van de tentoonstelling die u online kunt aanschaffen (zie afbeelding hiernaast). 

Het schilderij van Whistleblower is uniek, omdat voor het eerst een paard als enig onderwerp wordt geschilderd. Er is geen ruiter, en geen achtergrond. En juist daardoor wordt zichtbaar hoe perfect en met hoeveel liefde en zorg dit paard geschilderd is.

De opengesperde ogen en de opgestoken oren maken het paard tot een levensechte beleving. De vacht, tot in detail geschilderd en met perfecte lichtval, nodigt haast uit tot aanraken.

Een bijzonder voorwerp in de tentoonstelling is het skelet van Eclipse, in bruikleen van de Royal Veterinairy Society. Eclipse (1764-1789) wordt beschouwd als het beroemdste renpaard ooit. Tussen 1769 en 1770 won het paard alle races. Daarna moest hij stoppen omdat niemand meer een paard tegen hem uit durfde te laten komen. 
Zijn geraamte wordt getoond met een zeldzame olieverfstudie die Stubbs maakte toen het dier nog aan het begin van zijn carrière stond. (Zie foto 1 en 2, achter het paard) 

Aan deze foto's van Eclipse is ook goed te zien hoe groot de bijdrage is van de lichtontwerpers aan deze tentoonstelling. (In dit geval & Hans Wolff & Partners

Door de ruimte niet alleen te voorzien van functioneel licht maar ook van zorgvuldig geplaatste en gerichtte spots worden de objecten precies goed uitgelicht. Dit focust de aandacht van de bezoeker en creeert op de juiste manier drama.

Unifit heeft in dit geval het materiaal geleverd voor de verlichting van Eclipse. Hierbij is gebruik gemaakt van  Buschfeld spanningsrails. Deze donkere rails passen zonder problemen in het interieur. Deze zijn voorzien van spots met een Soraa COB (chip on board) lichtbron. die worden aangestuurd door middel van Casambi Smart Lighting
De lichtaccenten kunnen nu heel precies worden gericht. De spots kunnen overal op de rails worden geplaatst en in positie worden gedraaid. Vervolgens kunnen lichtsterkte en lichtkleur individueel worden ingesteld met behulp van de Casambi Smart Lighting software. 

Alles bij elkaar zijn we blij dat we een bijdrage aan deze tentoontstelling hebben kunnen leveren. We hopen dat deze alsnog bezocht kan worden wanneer deze bijzondere tijd weer voorbij is. Tot die tijd hopen we u toch te hebben geinspireerd. 

Lees verder