Er is binnenkort weer een Casambi cursusdag voor gevorderden

 Wilt u in één dag vaardig worden in het installeren en configureren van Smart Lighting? Op 30 november 2020 houden we weer een trainingsdag in Nijkerk. Op deze dag staat Casambi Smart Lighting centraal. We beginnen met een introductie, daarna gaat u zelf aan de slag. Natuurlijk onder deskundige begeleiding. 

WhatsApp Image 2020 11 17 at 10.37.18

Onderwerpen die langs komen zijn:

  • de basisprincipes van Smart Lighting,
  • het installeren van het Casambi Bluetooth netwerk,
  • het configureren van het netwerk door middel van de Casambi App,
  • het werken met sensoren en timers,
  • het inzetten van extra opties als gateways.

Na afloop heeft u de complete oplossing in uw vingers. 

U hoeft voor deze dag alleen een opgeladen telefoon of tablet mee te nemen. Wij verzorgen de cursusmaterialen en de lunch. 
NB: Natuurlijk houden wij ons aan de Corona maatregelen: u kunt erop vertrouwen dat deze dag veilig verloopt. 

Tunto verlichting in het AZ Sint-Lucas Ziekenhuis in Gent, België

AZ Sint-Lucas is een modern en sociaal ziekenhuis in hartje Gent. Het ziekenhuis is verdeeld over twee campussen en is een basisziekenhuis voor alle medische disciplines. 

In het nieuwe Blok G (consultaties) werden Tunto Kubus wand- en plafondlampen van multiplex geïnstalleerd in het 5 verdiepingen hoge trappenhuis.

De verlichting is dynamisch, dat wil zeggen dat ze reageert op haar omgeving.

De verlichting is van buitenaf zichtbaar door de glasbekleding. 

De lichtplanning voor dit project werd gerealiseerd door Tine Decleer van LICHT + VORM Sprl in Jabbeke, België.  

Gratis online kennis maken met Casambi Smart Lighting? Dat kan!

Onze online video cursus 'Casambi Smart lighting' is onlangs vernieuwd. 

Deze video's zijn bedoeld als introductie. Ze zijn ook geschikt voor mensen die het product eventueel willen meenemen in hun volgende project. Ze geven inzicht in de mogelijkheden van het product.  U kunt met de handleiding en de demo omgeving de software ook zelf uitproberen. U vindt dit alles op onze trainingspagina.

27378885728 c3cf4bb83b c

 

Hands-on cursusdag

Wilt u hands-on aan de slag met Casambi zodat u de oplossing leert installeren en configureren? Meld u aan voor de volgende hands-on cursusdag : deze is op 30 November in Nijkerk. Deze dag wordt verzorgd door een gediplomeerde ervaren trainer. Hardware en verlichting zijn aanwezig zodat u met een echt Casambi netwerk kunt oefenen.  Alles wat u mee moet nemen is een opgeladen tablet of telefoon.

Aan het eind van de cursus heeft u Casambi in de vingers en kunt u ermee aan de slag. U ontvangt van ons een Casambi certificaat en u komt in aanmerking voor een vermelding op onze website en werkzaamheden bij onze klanten. Met onze support uiteraard! 

NB: Natuurlijk houden we ons aan de Corona richtlijnen, zodat deze dag veilig kan verlopen. 

Net alsof u thuis bent - Casambi Smart Lighting als beveiliging

 

We kennen allemaal nolink hoang UoqAR2pOxMo unsplashg wel de ratelende tijdklok die we in een aantal stopcontacten plaatsten voordat we de reis richting onze vakantiebestemming aanvaardden. Tegenwoordig kan het ook anders / beter: met Smart Lighting. 

Kiezen voor Smart Lighting betekent namelijk niet alleen dat je je verlichting voortaan kunt aansturen vanaf smartphone of tablet. Het betekent dat je de beschikking krijgt over een heel pakket aan extra mogelijkheden om je verlichting te automatiseren. Je lampen kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om te reageren op te weinig daglicht (daglichtsensoren) of op het gebruik van de ruimte (bewegingssensoren). 

Smart lighting software kan daarnaast ook nog iets anders: reageren op tijdstippen én op dagen van de week. Hiermee kan het probleem van de tijdklok worden omzeild, dat ze zich verraadt door veel te regelmatig gedrag. Niemand doet iedere avond precies om 8 uur het licht aan. Maar de tijdklok wel en daarmee verraadt hij zichzelf. Met de Timerfunctionaliteit van je Smart Lighting kun kun je op verschillende dagen en op verschillende tijden licht aan en uit laten schakelen. Probleem opgelost! Wanneer je de timers daarbij op verschillende dagen wat laat verspringen en de starttijd koppelt aan de stand van de zon (locatiefunctie plus timer) heb je een nog beter resultaat. 
Tenslotte kan Smart Lighting reageren op onraad. Op beweging waar u een beweging verwacht bijvoorbeeld. 

Onze favoriete Smart Lighting oplossing is Casambi . Naar onze ervaring is Casambi  voorzien van alle  Smart Lighting functies die u nodig kunt hebben. Daarnaast is deze sofware.flexibel en gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.

 Meer weten? Kijk eens op https://unifit.nl/producten/casambi 

De Donya is in productie!

Anour levert vanaf nu de Donya: een fraaie sfeerlamp met een handgeblazen kap van dik zachtwit glas. De kap zit vast aan de voet met een magneet. Hierdoor kan hij gemakkelijk worden gedraaid en kunt u de lichtbundel iedere kant op richten.

De Donya past  op vele manieren in uw interieur. Hij is er in diverse uitvoeringen, zoals een tafellamp, een hanglamp en een wandlamp. Hij kan los worden geplaatst, of in een groep om een statement te maken. Iedere uitvoering is beschikbaar in geborsteld goud, geborsteld zilver of zwart.

donyavk 2   donjavk 1donya vk 3

De Donya  bestellen? Neem contact op! 
Meer over Anour? Kijk hier

Zomertip! De Zett!

 

 

 

 

 

 

De Zett USB van Baltensweiler is alles wat we van Baltensweiler gewend zijn: origineel, mooi, stevig en op een verrassende manier functioneel. De aparte vorm is licht, klein, uitvouwbaar en draaibaar.

In de kop met het formaat van een creditcard zit een lamp die sterk genoeg is om prettig bij te werken. Even te sterk? Dan kan het worden gedimd tot 30%. 

De voeding heeft een USB stekker. De ZETT kan dus op een laptop worden aangesloten, op een USB  adapter of op een powerbank. U kunt hem dus overal met u meenemen. Dat maakt deze lamp een ideale reisgenoot. Ook als de reis deze zomer niet verder gaat dan Hintergarten!

Casambi wordt een open platform voor smart lighting

Casambi heeft een API uitgebracht voor hun cloud software. In gewoon Nederlands: alle producenten die hun systemen willen laten aansluiten op de Casambi software kunnen dat nu doen. Dit geldt voor aansturing, monitoring, en beveiliging.

Hiermee wordt Casambi van één Smart Lighting oplossing steeds meer een platform waar andere oplossingen aan kunnen worden toegevoegd. Wij zijn hier heel blij mee. Neem contact op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.  

De IRIO S van Baltensweiler

IRIO S

Baltensweiler presenteert de nieuwe IRIO S. Zoals alle lampen van dit bedrijf is het een prachtig stukje vakwerk in handgevormd staal. 

IRIO

Magnetisch

De IRIO vloerlamp is niet alleen heel mooi, maar ook praktisch. Hij kan eenvoudig worden versteld: de drie armatuurkoppen kunnen met behulp van de magnetische contacten (geen gereedschap nodig) naar elke plek langs de as worden verplaatst, maar ook worden gedraaid of gekanteld. Afhankelijk van de ruimte en het gebruik kan de lamp dus op verschillende manieren worden ingezet.

Lens

Een extra lens biedt de mogelijkheid om de lichtbundel te concentreren, wat perfect is wanneer de lamp als leeslamp wordt gebruikt. De twee knoppen op de verbindingsstang maken het gemakkelijk om de lamp vanaf de bank te bedienen. Zowel het indirecte licht (met twee koppen) als het directe leeslicht (met één kop) kunnen afzonderlijk worden ingeschakeld of gedimd. Tijdens het dimmen past de lichtkleur zich automatisch aan: van puur wit op volle helderheid, tot een gedempt, warm kaarslicht.
De lamp heeft ook een indrukwekkend hoge CRI: > 90.

Er is een aan- en uitschakelaar geïntegreerd in de voet. zodat de lamp geen standby vermogen gebruikt als hij uit staat. Er is ook ruimte voor een kleine kabelhaspel, zodat u de kabel op de gewenste lengte kunt afrollen en vastzetten.

Irio 1

Handgemaakt 

De IRIO S wordt niet als alle ander Baltensweiler lampen met de hand gemaakt in de eigen werkplaats in Luzern. U kunt rekenen op hun ambachtelijke kennis en hun zwitserse precisie als het gaat om de kwaliteit van de lamp. 

96419841 3478560422157352 2018984616539832256 n

Red Dot

De Red Dot Award: Product Design biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor het beoordelen van hun producten. In 2020 deden ontwerpers en bedrijven uit 60 landen mee en waren meer dan 6.500 inzendingen. De juryleden beoordeelden alle inzendingen op esthetiek, materiaalkeuze, getoond vakmanschap, afwerking, ergonomie en functionaliteit.Slechts 1,2 % ontving een Red Dot Best of the Best. 

CEO Professor Dr. Peter Zec over de prijswinnaars: “Onze ervaren jury kent de Red Dot: Best of the Best alleen toe aan de meest overtuigende producten in een categorie. Daarom wint slechts een klein percentage van de ingezonden objecten deze prijs. Het is het bewijs dat elk detail van het ontwerp coherent en doordacht is. Consumenten kunnen volledig vertrouwen op de beslissing van onze experts en kunnen er zeker van zijn dat de producten van topkwaliteit zijn."

De IRIO S armatuur kwam dit jaar als overwinnaar uit de Red Dot Award: Product Design 2020 wedstrijd en won een Red Dot: Best of the Best, de hoogste onderscheiding, vanwege zijn baanbrekende ontwerp. Dit betekent dat BALTENSWEILER één van de winnaars is in de meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd ter wereld!

Op 22 juni 2020 is de IRIO S toegevoegd aan de tentoonstelling "Milestones in Contemporary Design" in het Red Dot Design Museum in Essen, waar alle bekroonde producten te zien zullen zijn. Vanaf die datum wordt het winnende product ook getoond op de Red Dot website en toegevoegd aan Het Red Dot Design Yearbook 2020/2021.

 reddot

 U kunt de IRIO bekijken bij één van onze dealers: