Herinrichting van de kantoortuin : de belangrijke optie die meestal wordt vergeten.

austin distel

Het is eindelijk zo ver: de lockdown wordt versoepeld. Mensen zullen weer naar kantoor komen. Om dossiers te raadplegen, apparatuur te gebruiken, maar ook weer om elkaar te ontmoeten. Met anderhalve meter afstand. Kantoren zullen daar op aangepast moeten worden. Hoe? De anderhalve meter economie vraagt een nieuwe indeling van uw ruimtes. Minder tafels en stoelen. Minder werkplekken. meer ontmoetingsplaatsen. Veel interieurarchitecten en designers bieden daar nu oplossingen voor aan.

De plekken opnieuw inrichten is echter niet genoeg. U heeft ook een duidelijke structuur nodig in uw ruimtes, en duidelijke routes in uw gebouw. Sturing en routering zorgen ervoor dat mensen de verschillende plekken op de juiste manier zullen bereiken en gebruiken. 

Natuurlijk kunt u daarbij werken met strepen en schermen, maar dit is wellicht teveel. Uw mensen weten dat ze afstand moeten houden. U kunt ook kiezen voor 'nudging' : signalen in uw ruimtes waardoor mensen automatisch hun gedrag aanpassen. Minder storend, even effectief.

Dat kan heel goed met licht. Licht kan een route aangeven: een duidelijke lichtlijn nodigt mensen uit om deze te volgen. Mensen afweren: een niet verlichte plek zal niet gebruikt worden. Uitnodigen: een helder verlichte plek nodigt uit tot werken, sfeerlicht tot ontspannen. Verlichting wordt in veel plannen vergeten. Terwijl uw verlichting een hele effectieve tool kan zijn om uw ruimtes mee aan te passen aan de nieuwe situatie.

Verlichting is flexibel en kan eenvoudig aangepast worden. Lampen kunnen worden vervangen, gericht, of ergens anders ingezet. Van bevestigingsmateriaal tot complete lichtsystemen: waar u licht nodig heeft kan het geplaatst worden.
Door te kiezen voor Smart Lighting, het bedienen van verlichting vanaf uw smartphone, maakt u uw ruimtes nog flexibeler. Door sensoren te plaatsen hoeven mensen de lichtknoppen niet aan te raken: het licht gaat vanzelf aan. Doordat er met een klik gekozen kan worden tussen verschillende configuraties kunnen ruimtes eenvoudig worden gebruikt voor verschillende activiteiten.  Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat u hiermee niet investeert in een tijdelijke aanpassing van uw ruimtes, maar in blijvende flexibiliteit. 

Bij Unifit beschikken we over alles wat er nodig is om u hiermee te helpen. Richt u een kantoortuin opnieuw in voor uzelf of voor een klant? Colien Snaak, onze in verlichting gespecialiseerde architect, is u graag van dienst met een lichtplan op maat. 
Onze Casambi specialisten helpen u graag met een Smart Lighting oplossing. Doordat Casambi een LE Bluetooth oplossing is kan deze snel en simpel worden geinstalleerd. En mocht uw daarbij nieuwe lampen nodig hebben, kijk dan eens op onze site naar de nieuwste design armaturen van Anour, Baltensweiler en Tunto. Eenvoudig en stijlvol passen ze in ieder interieur.

Kunnen wij ergens mee van dienst zijn? Neem contact op!