Net alsof u thuis bent - Casambi Smart Lighting als beveiliging

 

We kennen allemaal nolink hoang UoqAR2pOxMo unsplashg wel de ratelende tijdklok die we in een aantal stopcontacten plaatsten voordat we de reis richting onze vakantiebestemming aanvaardden. Tegenwoordig kan het ook anders / beter: met Smart Lighting. 

Kiezen voor Smart Lighting betekent namelijk niet alleen dat je je verlichting voortaan kunt aansturen vanaf smartphone of tablet. Het betekent dat je de beschikking krijgt over een heel pakket aan extra mogelijkheden om je verlichting te automatiseren. Je lampen kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om te reageren op te weinig daglicht (daglichtsensoren) of op het gebruik van de ruimte (bewegingssensoren). 

Smart lighting software kan daarnaast ook nog iets anders: reageren op tijdstippen én op dagen van de week. Hiermee kan het probleem van de tijdklok worden omzeild, dat ze zich verraadt door veel te regelmatig gedrag. Niemand doet iedere avond precies om 8 uur het licht aan. Maar de tijdklok wel en daarmee verraadt hij zichzelf. Met de Timerfunctionaliteit van je Smart Lighting kun kun je op verschillende dagen en op verschillende tijden licht aan en uit laten schakelen. Probleem opgelost! Wanneer je de timers daarbij op verschillende dagen wat laat verspringen en de starttijd koppelt aan de stand van de zon (locatiefunctie plus timer) heb je een nog beter resultaat. 
Tenslotte kan Smart Lighting reageren op onraad. Op beweging waar u een beweging verwacht bijvoorbeeld. 

Onze favoriete Smart Lighting oplossing is Casambi . Naar onze ervaring is Casambi  voorzien van alle  Smart Lighting functies die u nodig kunt hebben. Daarnaast is deze sofware.flexibel en gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.

 Meer weten? Kijk eens op https://unifit.nl/producten/casambi