https://www.high-endrolex.com/9

Paarden in het Mauritshuis

In het Mauritshuis stondi vorig jaar de tentoonstelling Stubbs, de man het paard de obsessie. 

Het uitgangspunt van Stubbs is dat je iets pas recht kunt doen als je het begrijpt. Om die reden heeft hij de anatomie van het paard uitvoering bestudeerd. Hij heeft vele paarden ontleed en de verschillende stadia van ontleding getekend. Hij heeft er zelfs een boek over gepubliceerd. 

Het is deze combinatie van liefdevolle aandacht voor het onderwerp en onberispelijk ambachtelijk vakmanschap die Unifit zo inspirerend vindt. 

Eclipse

Een bijzonder voorwerp in de tentoonstelling was het skelet van Eclipse, in bruikleen van de Royal Veterinairy Society. Eclipse (1764-1789) wordt beschouwd als het beroemdste renpaard ooit.

Uitlichting

Aan deze foto's van Eclipse is ook goed te zien hoe groot de bijdrage is van de lichtontwerpers aan deze tentoonstelling. (In dit geval & Hans Wolff & Partners

Door de ruimte niet alleen te voorzien van functioneel licht maar ook van zorgvuldig geplaatste en gerichtte spots worden de objecten precies goed uitgelicht. Dit focust de aandacht van de bezoeker en creeert op de juiste manier drama.

Unifit heeft in dit geval het materiaal geleverd voor de verlichting van Eclipse. Hierbij is gebruik gemaakt van  Buschfeld spanningsrails. Deze donkere rails passen zonder problemen in het interieur. Deze zijn voorzien van spots met een Soraa COB (chip on board) lichtbron. die worden aangestuurd door middel van Casambi Smart Lighting. 
De lichtaccenten kunnen nu heel precies worden gericht. De spots kunnen overal op de rails worden geplaatst en in positie worden gedraaid. Vervolgens kunnen lichtsterkte en lichtkleur individueel worden ingesteld met behulp van de Casambi Smart Lighting software. 

Alles bij elkaar zijn we blij dat we een bijdrage aan deze tentoontstelling hebben kunnen leveren.

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    info@unifit.nl

  • KVK  08067233
    BTW NL808944125B01

https://www.high-endrolex.com/9

https://www.high-endrolex.com/9