Blog

Meljac en domotica - een gouden combinatie voor de horeca

Het thema van de EquipHotel-show van dit jaar was "bewuste gastvrijheid". Onderdeel daarvan was hoe energie te besparen zonder de ervaring van de klant te veranderen. Daarbij werd vooral gekeken naar domotica, zoals smart lighting.

Smart Lighting maakt het gemakkelijk verlichting te optimaliseren. Tegelijkertijd vermindert het verspilling van energie, door het gebruik van sensoren, en het ondersteunen van daylight harvesting. Unifit levert smart lighting van het merk Casambi

Veel  horecagelegenheden waren op zoek naar de beste oplossingen om prestatie en elegantie te combineren en kwamen daarom uit bij Meljac. In de domotica-ruimte op de stand van MELJAC konden bezoekers voorbeeldscenario's uitproberen met behulp van messing bedieningspanelen met elegante afwerkingen. Er waren  voorbeelden van stukken gemaakt voor iconische hotels als Le Meurice, het Mandarin Oriental en het Hôtel Richer de Belleval.

equiphotel meljac hotellerie collection personnalisation

MELJAC heeft veel oplossingen voor de horeca, waaronder  maatwerk of op maat gemaakte modellen. De behuizingen kunnen worden aangepast voor gebruik met alle domoticasystemen op de markt. Denk aan bedieningspanelen voor airconditioning, toegangscontrole, audio of intercomsystemen. Het is mogelijk om de behuizingen perfect op elkaar en de ruimte af te stemmen, terwijl je vrij blijft om de technologie te kiezen die het beste past.

equiphotel domotique meljac crestron

De feestdagen komen eraan!

alisa anton u z0X yrJIE unsplash

 

De feestdagen naderen. Bestelt u op tijd? We moeten namelijk rekening houden met de drukte die altijd in deze periode optreedt.Hierdoor kunnen levertijden langer worden. Daarnaast sluiten wij en onze partners tijdens de feestdagen. 

UNIFIT zelf is gesloten tussen in de week tussen kerst en nieuw jaar. Dus van 26 december tot 2 januari. 

Bij Tunto is de levertijd nu ongeveer 4 weken. De laatste bestellingen worden op 14 december verzonden. Er wordt daarna weer geleverd vanaf  27 januari. 

Baltensweiler rijdt voor het laatst op 20 december en gaat weer rijden op 10 januari.  Op uw orderbevestiging kunt u zien wanneer uw bestelling geleverd wordt. 

Buschfeld verzendt de laatste producten op 22 december en begint dan weer met verzenden op 2 januari.

Consumenten Inspiratie dag in het ETC!

IMG 20220117 WA0014

 

Het ETC is een hele inspirerende omgeving voor interieurdesigners en architecten, met meer dan 500 merken in 120 showrooms. Wij als Unifit hebben hier een showroom. Hier kunnen wij onze klanten ontvangen en onze modellen laten zien. 

Normaal gesproken is deze plek alleen gereserveerd voor professionals. Maar een paar keer per jaar wordt er een uitzondering gemaakt:

op de Consumenten Inspiratie Dag.
Deze is dit voorjaar op 5 FEBRUARI 2023. 

U bent dan van harte welkom als particulier, of als professional met uw klanten. 

De site van het ETC biedt tickets aan tegen betaling.
Maar als lid nodigen wij u graag uit onze gast te zijn, en gratis tickets via ons te bestellen. 

Vraag ze hieronder aan. 

Wij verheugen ons op uw komst! 

Unifit 

 

Optica: goed gericht licht voor welzijn en comfort

Verlichting kan een bron van gemak en comfort zijn, maar ook van ongemak en irritatie. Verkeerd gericht licht kan verblinden en daardoor de gebruikers van de ruimte hinderen. Het maakt de ogen moe en lezen of werken moeizaam.  Dit is eenvoudig op te lossen door het toepassen van optieken: dat wil zeggen reflectoren of lenzen.

Onze leveranciers doen dat.

Linear Optics - Tunto Lighting

 

Zo levert Tunto haar Curve Pendant met linieare optieken, waarmee de lichtbundel heel precies wordt gericht, gecombineerd met lenzen die werken als diffusers. Hierdoor ontstaat een zacht maar toch effectief licht dat niet verblindt.  

IRIO Leuchtenfamilie 726x726 726x726

 

Baltensweiler levert diverse modellen met lenzen naar keuze. Zoals deze IRIO. De kop van de IRIO kan traploos versteld worden door de toepassing van magneten. Daarnaast kan hij geleverd worden met lenzen waardoor de lichtbundel eenvoudig kan worden gericht. Dit maakt de lamp ideaal als staande lamp én als leeslamp. 

 

 

 Systemen als de LINiJA hebben reflectoren als antiverblindings maatregelen. Daarom kan het systeem bijvoorbeeld heel goed boven een toonbank worden gebruikt.
De spot is draai- en zwenkbaar, kan vrij langs de rail bewegen,  en heeft een afstelmogelijkheid aan de bovenkant van de lichtbron. 

 csm buschfeld SenseSystem in48 pend48 ledstrip led line ninety five S op38862 5fd90e4761 1

 

 

 De lichtsystemen van Buschfeld tenslotte maken het plaatsen en aansturen van verlichting eenvoudig. Door het gebruik van Soraa lichtbronnen is het licht van hoge kwaliteit. Daarnaast worden lenzen en reflectoren toegepast. Het licht is daardoor gelijkmatig, helder en goed gericht. 

  Zo weet u thuis, maar ook in uw hotel winkel of kantoor zeker dat uw verlichting helpt. En niet hindert!

 

Sense system van Buschfeld: breng iedere ruimte tot leven

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. En wat uitgelicht wordt komt naar de voorgrond. Een kunstwerk, een tafel, een presentatie screen. 

Lees verder

PLus X prijs voor Baltensweiler

      

Dit zegt de jury: 
Rechte lijnen en een heldere structuur geven de LINIjA vloerlamp van het merk Baltensweiler een puur design. Naast zijn functie als lichtbron, dient de lamp met zijn minimalistische en functionele design als decoratief element dat de sfeer binnen een kantoor, woonkamer of andere ruimte verrijkt. De COB LED zorgt voor een optimale kleurweergave, wat in combinatie met de speciaal ontwikkelde glazen lens en zwarte anti-verblindingsring zorgt voor een aangenaam homogeen lichtpatroon. De twee lichtkoppen kunnen afzonderlijk worden ingeschakeld, in verschillende standen worden gezet en gedimd. Dit biedt de gebruiker een hoge mate van variabiliteit.

Door het uitstekende design en de hoge kwaliteit verdient deze lamp het keurmerk High Quality and Design.

 Meer Baltensweiler? Kijk op onze productpagina, of kom langs op onze stand op het Onze stand op het ETC!

Het verhaal achter de Swan-collectie

Een artikel van Mikko Kärkkäinen, Ceo & Designer Tunto Lampen

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door het buigen van hout. Mijn ouderlijk huis had meubels van iconische ontwerpers zoals Ilmari Tapiovaara, Alvar Aalto en Tapio Wirkkala. Ik heb een enorme bewondering voor de Charles en Ray Eames, en de gevormde houten meubels en objecten die ze bijna 100 jaar geleden maakten.

mikko

Lees verder

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    info@unifit.nl

  • KVK  08067233
    BTW NL808944125B01