Prijs voor F Model van Anour

Unifit feliciteert Anour met hun German Design Award 2020 in de categorie 'excellent product design'. Deze prijzen worden alleen toegekend aan projecten die werkelijk baanbrekend bijdragen aan het Duitse en internationale designlandschap.

Lees verder

Buschfeld: Lichtdesign met een menselijke maat

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. En wat uitgelicht wordt komt naar de voorgrond. Een kunstwerk, een tafel, een presentatie screen. 

Lees verder

Baltensweiler: creativiteit én kwaliteit in design

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Lees verder

Hygge

Het deense 'hygge' is een begrip geworden in de design wereld. Hoewel dit woord vaak vertaald wordt met 'gezelligheid' is dat niet wat het betekent. Het komt dichterbij ons woord 'koestering'. De Engelsen vertalen het wel met 'soothing the senses'. Hygge gaat over het gebruiken van je zintuigen om te genieten van je omgeving, en dan speciaal van de mooie kleine dagelijkse dingen. Zo wordt het dagelijks leven iets waarin je je in thuis voelt, in plaats van iets waar je aan wilt ontsnappen. Dat maakt Hygge zo belangrijk in het deense design.

Notre-Dame du Haut

In Ronchamp staat de prachtige kapel van Notre-Dame du Haut. Ontworpen door Le Corbusier. Strak, tijdloos,inspirerend.

Lees verder

Paarden in het Mauritshuis

In het Mauritshuis stondi vorig jaar de tentoonstelling Stubbs, de man het paard de obsessie. Stubbs is een schilder van paarden uit de tijd van de Verlichting. Hoewel in Nederland vrijwel onbekend is Stubbs een populaire schilder in Engeland. Dat komt door zijn vakmanschap als schilder, dat tot prachtige schilderijen heeft geleid. Een andere oorzaak is zijn liefde en fascinatie voor paarden die door zijn Engelse klanten werd gedeeld.

Lees verder

  • 1
  • 2
Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.