https://www.high-endrolex.com/9

Sense system van Buschfeld: breng iedere ruimte tot leven

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. En wat uitgelicht wordt komt naar de voorgrond. Een kunstwerk, een tafel, een presentatie screen. 

 

 

Onze ogen zien vervolgens niet alleen wat er wordt verlicht, maar ook hoe. Koel blauw licht associëren we met ochtendlicht, voor energie; warm geel avondlicht zorgt voor ontspanning.

Onze hersenen maken er een verhaal van. We zijn hier voor . ..een cursus. Een borrel. Een gezellige avond. We stellen ons de situatie voor en lichaam en geest stellen zich erop in.

Spelen met licht betekent daarom niet alleen spelen met de functie van een ruimte, maar vooral met de beleving en stemming van de mensen erin.

Sinds de komst van Smart Lighting gebeurt dat zelfs door de mensen erin. Niet de ruimte staat centraal, of de aangebrachte verlichting van de ruimte, maar de persoon erin. Die kan op ieder moment het aanwezige licht, en daarmee de beleving van de ruimte aanpassen aan wat op dat moment gewenst is.

Hier komt alleen wel wat bij kijken.

Heel lang gebeurde dit binnen beperkte mogelijkheden. Lang was het lichtdesign het plaatsen van vaste lichtpunten in een ruimte. Er werd een mix gemaakt van algemeen licht, functioneel licht en accent verlichting. En deze verlichting ondersteunde het standaard gebruik van de ruimte.

Met de komst van de dimmers kwam er al wat meer flexibiliteit. Verlichting kon worden afgesteld op diverse situaties. Dat moest alleen wel met de hand gebeuren.

Met de komst van Smart Lighting werd het mogelijk om lichtconfiguraties op te slaan en op te roepen met je smartphone. Het werd steeds eenvoudiger voor mensen om een ruimte af te stemmen op de functionaliteit en de stemming die gewenst werd.

Human CEntric Lighting werd mogelijk: de afstemming op natuurlijk licht, de biologische klok, en de wisselende behoeftes van mensen gedurende de dag.

Hiermee werd het toepassen van lichtdesign wel steeds complexer. Elektrische voeding moest worden geregeld, de juiste dimmers, de juiste smart modules, de juiste smart programmering, de bevestiging van de armaturen...

Om die reden hebben we bij Unifit nu het Sense systeem van Buschfeld aan ons assortiment toegevoegd. Dit lichtsysteem bestaat in de eerste plaats uit dragers voor de armaturen. Die lange elegante dragers zijn design elementen in zichzelf. Ze realiseren het contact met de architectuur. Ze spelen met de ruimte en corrigeren, doorbreken of versterken juist de bestaande lijnen.

Maar de dragers doen meer. Ze vormen een lichtsysteem waarin alles samen komt. De dragers herbergen namelijk ook het elektrische systeem (als spanningsrails). Snoeren zijn niet meer nodig. Dit systeem van 48 volt ondersteunt lange lijnen en de dragers kunnen dus op allerlei manieren worden opgebouwd.

Daarnaast bevatten ze ook de modules die nodig zijn voor een Smart Lighting systeem als Casambi of Xim. Deze hoeven dus niet meer apart te worden gekocht en bevestigd.

En hiermee brengt het Sense systeem alles terug tot die eenvoud die de basis is van goed design. Met dit lichtsysteem wordt de gebruiker eenvoudig verbonden met de ruimte.. op alle niveaus! Het buigt de ruimte eenvoudig naar het verhaal van de gebruiker van dat moment.

Design: licht, elegant, strak. Flexibel: vele verschillende vormen en materialen. Robust: 48V maakt grote lange en veilige constructies mogelijk. En smart: eenvoudig aan te sturen via de smartphone.

We laten u graag zien wat hiermee mogelijk is!

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    info@unifit.nl

  • KVK  08067233
    BTW NL808944125B01

https://www.high-endrolex.com/9

https://www.high-endrolex.com/9