https://www.high-endrolex.com/9

Onze keuze voor Buschfeld lichtsystemen


Door corona worden ruimtes tegenwoordig op meerdere manieren gebruikt. Kantoren worden ook ontmoetingsruimtes, huiskamers worden ook werkplekken. Multifunctionaliteit en flexibiliteit zijn daarom de thema’s van het moment in interieurarchitectuur. Gelukkig zijn de moderne verlichtingsystemen daar geschikt voor!

Wij denken daarbij vooral aan architecturale verlichting, die uitgaat van de eigenschappen van een specifieke ruimte. Daaronder vallen de vorm en de materialen, maar zeker ook het aanwezige natuurlijke licht. Architecturale verlichting kan het beste worden gerealiseerd met behulp van een lichtsysteem, waarbinnen alle onderdelen op elkaar en op de gebruikers reageren. 

Hoe werkt dat precies? 

 • In de ruimte worden spanningsrails aangebracht: op de muren, aan het plafond of als zelfstandige sculptuur. Deze zijn licht en het bevestigen brengt geen schade toe. Deze rails, in vele vormen en kleuren beschikbaar, kunnen precies pas worden gemaakt met de architectuur. 
 • Aan die spanningsrails worden draaibare en dimbare lichtbronnen bevestigd. Er kan gekozen worden voor heldere en warmere lichttinten. Helder licht voor werk, zacht warm licht voor ontspanning.
 • Iedere lichtbron kan nu apart worden aangestuurd door middel van een app. In die app kunnen ook lichtconfiguraties (scenes) worden klaar gezet waarin de lichtbronnen samenwerken om een bepaald resultaat te bereiken. Die scenes kunnen straks eenvoudig worden geactiveerd door de gebruiker. Denk aan een scene voor werk, een scene voor de avond, of voor een presentatie. 
 • Het systeem wordt uitgerust met sensoren. Zo kan het de hoeveelheid daglicht vaststellen, en of de ruimte al of niet gebruikt wordt. Ook kunnen er timers worden toegevoegd. 

De ruimte kan nu reageren op haar omgeving: op tijdstippen, op aanwezigheid en op daglicht. Maar vooral kan ze snel en effectief reageren op verzoeken van gebruikers. Met een enkele klik (in de app, of op een schakelaar) kan een lichtconfiguratie worden opgeroepen en de ruimte is klaar voor de volgende situatie. 

Een oplossing als deze beweegt gemakkelijk me. Een nieuwe indeling? Geen probleem, Verhuizing? U demonteert het systeem en bouwt het op uw nieuwe locatie weer op. Een complexe inrichting met veel lichtbronnen? Een paar swipes op uw telefoon en alles werkt naar wens. 

Maar een systeem als dit kan alleen aan uw wensen voldoen als het van hoge kwaliteit is: mooi, betrouwbaar, en gebruiksvriendelijk. Als het aansluit op bestaande systemen en standaarden. Als het licht is en gemakkelijk te bevestigen. En toekomstbestendig.

Daarom kiezen we bij Unifit voor Buschfeld. Zij produceren al lichtsystemen sinds 1989. Hun systemen zijn specifiek geschikt voor high-end projecten: van hoge kwaliteit en (door de vele opties) in feite maatwerk. Hun rails werken samen met alle Smart Lighting industrie standaarden, zoals Casambi, Xicato en Soraa. De elegante rails verfraaien de ruimte en kunnen op allerlei manieren worden ingezet. 

Voor Buschfeld is de wens van de lichtdesigner of interieurarchitect het uitgangspunt. Zij leveren vervolgens precies dat wat nodig is om die wens te vervullen. Met een tevreden klant als resultaat.

Meer weten? Kom langs op onze stand op het ETC Design Center Europe, of ga naar https://buschfeld.nl.

Contact
 • Gildenstraat 14
  3861 RG Nijkerk NL
  T 033 247 03 41
  info@unifit.nl

 • KVK  08067233
  BTW NL808944125B01

https://www.high-endrolex.com/9

https://www.high-endrolex.com/9